Over club 250

De werking van ons oudercomité.

Club 250

Club 250 is een groep ouders van diverse pluimage die elkaar gevonden hebben rond eenzelfde doel: de leefomgeving van onze kinderen te verbeteren. Daarom beslisten we op vrijwillige basis samen te werken rond het ondersteunen van de schoolwerking van de Basisschool Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat. Op die manier kunnen we de school helpen om van de kleuter- en lagere schooltijd van onze kinderen een mooie ervaring te maken.


Wat doen wij zoal?

Alles wat we doen, staat in functie van onze schoolgaande kinderen. Onze focus ligt dan ook altijd bij het elkaar beter leren kennen en samen aan een goede sfeer bouwen, zowel binnen, als buiten de schoolmuren.

In samenspraak met de directie en de leerkrachten bekijken we met het oudercomité waarmee we de school extra kunnen helpen. Daarnaast zijn we altijd bereid om de school organisatorisch te ondersteunen.

§ Algemene Vergaderingen

Het oudercomité komt regelmatig samen in de algemene vergaderingen. Hier willen we elkaar en het schoolteam ontmoeten om van gedachten te wisselen over de schoolactiviteiten en het opvoedingsproject van de school. Het schoolteam grijpt deze momenten ook enthousiast aan om meer duiding te geven bij bepaalde beleidskeuzes, zodat ouders steeds goed geïnformeerd blijven.


§ Activiteiten

De kiem van die activiteiten worden gelegd in werkgroepen. Als ideeën uitbroeden meer jouw ding is, kan dit de plaats zijn om je energie kwijt te raken. Ben je net meer een doener, aarzel dan niet om je gewoon kandidaat te stellen om te helpen tijdens een activiteit.

Anderzijds organiseren wij tal van activiteiten ter financiële ondersteuning van de schoolwerking. Deze geeft de school de mogelijkheid om een groot aantal activiteiten te organiseren voor alle leerlingen tegen een democratische prijs.

§ Een handje toesteken, waar nodig.

Vele handen maken licht werk. Ondersteuning bieden aan de school betekent dan ook vaak dat wij zelf de handen uit de mouwen steken. Jaarlijks helpen we bij het onderhoud van de groene speelplaatsen; we zijn een vaste waarde op de klusjesdag en ook voor het opbouwen van een blokhut of twee deinzen wij niet terug.

§ STEM-project

Tijdens het schooljaar 2018-2019 diende de school samen met het oudercomité een project in bij de provincie i.v.m. het uitwerken van STEM-lessen rond het thema ‘zee’. De expertise in het opmaken van subsidiedossiers bij enkele leden van Club 250 kwam hier goed van pas.

In het begin van het schooljaar konden ouders stemmen voor thema’s die zouden uitgewerkt worden. Momenteel werden al verschillende lessen uitgedacht en uitgetest door onze STEM-coach (juf Annika). Later in het project wordt ook een website ontworpen en materiaal ontwikkeld dat in andere scholen kan worden toegepast.

§ Financieel bijspringen

Vaak organiseren we activiteiten om geld in het laatje te krijgen. Met deze ingezamelde euro's doen wij bijvoorbeeld aankopen voor de school, of sponsoren wij een deel van een aankoop die door de school gedaan wordt.

Wat hebben we al gerealiseerd?

  • De vergroening van de speelplaatsen

  • Aankoop 2 blokhutten

  • Boekenpakketten voor elke klas, geleverd door de goede Sint.

  • De aankoop van een verkeerskoffer.

  • De aankoop van STEM-materialen

  • De aankoop van chromebooks en iPadsKan ik ook meedoen?

Iedereen is welkom in ons oudercomité en lidmaatschap is gratis. Bang dat je daar geen tijd voor hebt? Geen nood: een engagement kan op verschillende manieren.

1. Werkgroepen.

De werking van het oudercomité gebeurt via gemotiveerde werkgroepen die elk op zich een activiteit of thema bezielen. Onze werkgroepen bepalen zelf hoe ze inhoudelijk een activiteit of thema invullen.


2. Meehelpen op de dag zelf.

Je bent meer een doener? We hebben altijd mensen nodig om bars, activiteiten, e.d. te helpen bemannen, begeleiden, … Geef je hier op als helpende hand, zodat we je op de hoogte kunnen houden van dergelijke mogelijkheden.

3. Ik blijf gewoon graag op de hoogte.

Het oudercomité komt regelmatig samen in de algemene vergaderingen. Hier worden zowel het schoolbeleid als de activiteiten van het oudercomité besproken. Alle ouders zijn hier van harte welkom zonder dat een verder engagement wordt verwacht.


Wie zijn we?

Alexis Matthys

Voorzitter

Sara Borrey

Penningmeester

Wim Wijffels

Secretaris

Tim Lapeirre

Bestuurslid

Thomas Vansteenkiste

Bestuurslid

Patrick De Molder

Bestuurslid

Elke Loaugie

Bestuurslid

Pieter Castelein

Bestuurslid

Dieter Lems

Bestuurslid